Президентът Радев разкритикува партиите във връзка с известен паметник: Не е

...
Президентът Радев разкритикува партиите във връзка с известен паметник: Не е
Коментари Харесай

Президентът: Не може партиите да се крият зад Паметника на Съветската армия

Президентът Радев разкритикува партиите по отношение на прочут монумент: 

Не е за поверие, че тъкмо в разгара на предизборната акция партии, и то с големи упоритости да ръководят, вместо да излагат ясни стратегии и решения за проблемите на хората, се крият в предишното. Крайно несвоевременно е в разгара на обществена рецесия, на война в съседство партиите да се крият зад Паметника на Съветската войска и в това време да желаят да го разрушат. Този коментар направи пред публицисти президентът Румен Радев, цитиранн от

Той разяснява и връзките ни със Северна Македония. " Вярвам, че европейското бъдеще на Република Северна Македония изисква двустранните връзки с България да бъдат освободени от идеологемите на тоталитаризма ", уточни президентът. Според него, единствено тогава ще има поле за същински и пълностоен разговор.

Коментар Радев направи и за високите цени на питателните артикули в страната. " Очаквам, че подхванатите от служебното държавно управление дейности за щателни инспекции за определяне на нелоялни търговски практики, за качеството на храните, за повече информация за ценообразуването ще доведат до изсветляване и нормализация на пазара. Цялата събрана информация ще бъде предадена на Комисията за защита на конкуренцията. За да имат резултат ограниченията, каквито и да са те, би трябвало да имаме нещо, което досега не е създадено в България. А точно: всеобхватна осведомителна система, която да наблюдава храните и тяхното ценообразуване. В момента служебното държавно управление работи интензивно за построяването на такава система. Очаква се да проработи в най-скоро време ", уточни той. 

" Отдавна сигнализирам за този проблем. Правителството предприе ограничения за опция за изтребители втора употреба на лизинг. Това е ичключително мъчно все още. Никой сега не се лишава от качествата, които има. Затова Министерството на защитата е длъжно да изчерпа безусловно всички варианти. Няма все още такава предоставена опция ", разяснява още президентът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР